Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Megnyílt az évszakköszöntő tárlat Salgótarjánban - Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Megnyílt az évszakköszöntő tárlat Salgótarjánban

március 7th, 2019

A jelentkezők a közösségi médiában meghirdetett pályázat útján kerülhettek be a kiállítók közé.

Megnyílt a hagyományos tavaszköszöntő kézimunka-kiállítás a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban 2019. március 5-én, amely két héten keresztül látogatható. 11. alkalommal rendezte meg a Tavasz virágai című kiállítását a Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviselete és a Belvárosi Nőklub. A tárlat ez évben is a megyei könyvtár Bóna Kovács Károly Galériájában kapott helyet. Kizárólag civilek mutatják be munkásságukat a nagyközönségnek, akik főleg hobbiszinten, a maguk örömére készítik el műveiket.

01

Molnár Károly képviselő köszöntőt mondott Salgótarján önkormányzata nevében, majd a háláját fejezte ki a szervezőknek az évek óta tartó munkájukért. Elmondta, hogy nemcsak színesítik megyei jogú városunk kulturális és művészeti életét, hanem öregbítik is hírnevét.

A Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviseletének elnöke, Fekete Lászlóné beszédében elmondta, hogy ez a kiállítás is azt igazolja, hogy nagyon sok érték van a salgótarjániakban, amit igenis meg kell mutatni az embereknek.

03

Ebben az évben 25 alkotó mutatja be műveit – néggyel többen, mint tavaly – ez példátlanul magas szám a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő tárlat történetében.

– Bár mindig szép kiállítást rendezünk, azonban még sosem volt ennyire színes és változatos. Az alkotások között találhatunk horgolás, hímzés, kötés, foltvarrás által készült remekműveket, de gobelineket, festményeket, szobrokat, továbbá gyékényből készült kisméretű várakat és kopogtatókat – mondta Stark Lászlóné, a Belvárosi Nőklub elnöke, aki egyben a kiállítás kurátora is.

02

– Nagyon hálás vagyok a csoportnak a munkájáért, hogy egy ilyen nagyszerű kiállítást tudtunk létrehozni. És főleg azért, hogy nagyon sok tehetséges ember van köztünk. Hihetetlen, hogy az emberek, mennyi mindent el tudnak készíteni – tette hozzá.

Ősszel még többen mutathatják majd meg műveiket a szintén nagy hagyományokkal rendelkező Őszikék című kiállításon, amelyet ebben az évben is megrendez a Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviselete és a Belvárosi Nőklub.

A kiállítás végén a szervezők emléklappal jutalmazták az alkotások elkészítőit.

A megnyitót számos érdeklődő tisztelte meg jelenlétével.

Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ