Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Macskamentés felsőfokon T.N.R. – módszerekkel - Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Macskamentés felsőfokon T.N.R. – módszerekkel

február 28th, 2017

A II. Csongrád megyei Állatvédelmi Konferenciát követően február 25-én az Országos Állatvédelmi- és Állatjóléti Konferencián tartottak előadást a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületének tagjai. Az országos konferencián a kóbor macskák magas számának problematikájáról, a számuk csökkentésére alkalmazható, hatékony és humánus módszerről beszélt Nyitrai Ágnes, az egyesület elnöke, példákkal is alátámasztva.

Macskamentés felsőfokon T.N.R. – módszerrel című előadásában az is elhangzott, hogy az utcai állatvédelem – a direkt mentés, ivartalanítási programok és az állatjóléti szolgálatok – önmagukban nem elégséges az utcai állathelyzet megváltoztatására. Fontos, hogy az állatvédők is jól képzettek legyenek, ismerjék például a fertőző betegségeket, az állatvédelmi törvényeket. Munkájuk magas szervezettsége is feltétele eredményességüknek, melyet megyei szinten volna érdemes koordinálni.

És az érem másik oldalaként az állatvédelmi szemléletformálás, az állattartási kötelezettségek ismertté tétele a mentéshez hasonlóan fontos feladat. Ennek a munkának el kell érnie minden korosztályt és minden társadalmi réteget. Az utcai állatmentést, az állatvédők oktatását, az állatvédelmi szemléletformáló munka szervezését és megyei kivitelezését a Csongrád-megyei Állatvédelmi- és Állatjóléti Központ alapjainak a lerakásával a Szegedi Cicamentők már elindították. Természetesen a központ létrehozásáig is aktív munkát folytatnak minden területen.

Forrás: Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ