Nógrád Megyei Civil Információs Centrum

Jó kedvvel, színekkel, széleskörű összefogással…

április 27th, 2017

A Mátraszelén működő gyermekotthon részleges megszépítésén dolgozott a salgótarjáni „Sakkozzuk ki!” csapata a múlt hétvégén. A közösségi programot több mint 30 önkéntes segítette önzetlenül. A csapat megannyi pozitív tapasztalattal és élménnyel zárta az akciót, a tervüket pedig sikerült megvalósítaniuk.

jó kedvvel01

A gyerekek is ecsetet ragadtak

Mátraszele. A salgótarjáni önkéntes csapat egy korábbi, a mátraszelei gyermekotthonból érkezett felkérésnek tett eleget. Az intézmény udvarán található melléképület dekorálására kérték fel az akciócsoportot, a közösségi megmozduláshoz sokan kapcsolódtak.

Fiatalok és idősek, a salgótarjáni diákönkormányzat tagjai, a városi ifjúsági iroda munkatársai és látogatói, továbbá a tenni akaró környékbeliek egy emberként fogtak össze a kezdeményezés sikeréért. Többen érkeztek a „Sakkozzuk ki!” szervezésében havonta megrendezett kvízestek csapataiból.

A munkába különösebb szakértelem nélkül is könnyű volt bekapcsolódni. Moravszki András „Sakkozzuk ki!”-tag, a csapat állandó grafikusaként olyan látványtervet készített ez alkalommal is, amelynek megvalósítása senkinek nem okozott nehézséget, csupán egy kis kézügyességre volt szükség. Az önkéntesek az előzetesen kinyomtatott sablonok felrajzolását követően azok kiszínezését valósították meg, előre kevert festékek felhasználásával. A munka két napig tartott, a végeredmény pedig egy vidám, barátságos melléképület lett, amely valódi színfoltjává vált a településnek.

jó kedvvel02

A végeredmény egy vidám, barátságos melléképület lett

Az akciót ismét támogatta Tamási Gyula graffiti-művész, aki párjával egy egész falfelület dekorálására vállalkozott. Az alkotásuknak szimbolikus tartalma is van, a kreativitás és a tanulás fontosságára hívja fel a figyelmet.

A kültéri festés ötlete Sirakyné Pethes Mártától származik, aki a gyermekotthon egyik nevelőjeként már több alkalommal gyűjtött segítőket és dolgozott azon (a gyerekekkel közösen), hogy szűkebb környezetük valódi otthonná váljon. Korábban Joánovits Andrea, a 2015-ös év Aranyanyu díj nyertese és a DHL csapata vakolta és festette a külső falakat, mások a kerítés felújításában, a garázs kialakításában segítettek. Több festékforgalmazónak is köszönhető, hogy a belső lakrész egyedi dekorációt kapott, külön öröm, hogy a „Sakkozzuk ki!” akciójára is maradt a festékadományból. A fennmaradó költségeket a salgótarjáni önkéntesek az Önkéntes Központ Alapítvány tavaly elnyert díja mellé kapott, 150 ezer forintos nyereményből állták. A csapat a megmaradt összegből egy ehhez hasonló program megvalósítását tervezi még az idén.

(Forrás: www.nhc24.hu)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Nógrád Megyei Civil Információs Centrum