Nógrád Megyei Civil Információs Centrum

Indul a versfesztivál Vácott! - Nógrád Megyei Civil Információs Centrum

Indul a versfesztivál Vácott!

november 23rd, 2016

indul-a-versfesztival

16. alkalommal nyitja meg kapuit a Kaleidoszkóp VersFesztivál, amely a vers minden megjelenési formájából ízelítőt ad az érdeklődőknek.

A Magyar Versmondók Egyesülete jóvoltából versmondás, verszene, versfilmek, versszínház és verstárlat várja a nézőket a Váci Dunakanyar Színházban november utolsó hétvégéjén. Minden program ingyenes.

A Kávészünet zenekar Bánki Benivel, a Ki Mit Tube 2015-ös győztesével, slam poetryvel ötvözött lemezbemutató koncertet ad, Dusán, Presser és Demjén dalszövegeiből készült önálló estjével lép fel R. Kárpáti Péter, Pregitzer Fruzsina, a Móricz Zsigmond Színház művésze pedig Mécs László pap-költő életművéből ad elő pódiumi estet. A VersFesztiválon debütál itthon az Első Magyar Versszínház Amerikából érkezett Szabadnak születtem… című előadása, Pankotay Péter és Lutter Imre közreműködésével. Újszerű 56-os performanszt mutat be a Versmondók fiatal társulata Mindig új élet lesz a vérből… címmel, Bakos-Kiss Gábor, a Nemzeti Színház művészének rendezésében. Kiállítás nyílik az 1956-os eseményekhez kapcsolódó költészeti alkotások nyomán, és a Nemzeti VERSeny versfilmjeiből is láthat válogatást a közönség. “Forr a dalom” címmel hazafias versmondó, A Szonett dicsérete címmel szonettmondó – és éneklő versenyt is tartanak.

A fesztivált az NKA és az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére létrehozott Emlékbizottság is támogatja.

További információ: http://www.versfesztival.hu/

Forrás: Magyar Versmondók Egyesülete

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Nógrád Megyei Civil Információs Centrum