Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Huszonhat nógrádi alkotó mutatta be kézimunkájának gyümölcsét - Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Huszonhat nógrádi alkotó mutatta be kézimunkájának gyümölcsét

október 22nd, 2018

Őszikék címmel nyílt meg minap az immár többéves múltra visszatekintő kiállítás a salgótarjáni Balassi Bálint Megyei Könyvtár Bóna Kovács Károly Galériájában. Ez a város egyik olyan tárlatának mondható, amely rengeteg érdeklődőt vonz. A kiállításon különféle horgolásokat, hímzéseket, olajfestményeket, gobelineket, illetve horgolásokat tekinthetnek meg az érdeklődők.

– Kilencedik alkalommal vehetünk részt Őszikék vagy Tavasz virágai elnevezésű kiállításon. Az eddigi, illetve a mostani tárlat, amit közösen hoztak létre talán nem a legnagyobb, illetve a leghíresebb művészeti értékeket hordozza magában, viszont kis közösségünk számára ez a legcsodálatosabb kiállítás, hiszen az alkotók saját műveiket oszthatják meg barátaikkal, ismerőseikkel minden tavasszal és ősszel – hangsúlyozta köszöntőbeszédében Dániel Zoltán, alpolgármester.

Ezt követően Fekete Lászlóné, a Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviseletének elnöke ajánlotta a tárlatot az érdeklődők figyelmébe. Megtudtuk tőle, hogy a mostani kiállításon 26 alkotó mutatja be munkáját, rengeteg új technikával találkozhatunk, amely azt sugallja, hogy az emberi kreativitásnak nincs határa.

– A tárlaton egy újdonság is látható, a kusudama, amely az origaminak az egyik változata és terápiás célból is használják – hangsúlyozta Fekete Lászlóné.

huszonhat nógrádi alkotó

Baranyi Anita, az egyik kiállító lapunknak elmondta: immár harmadik éve annak, hogy bemutatja műveit ezen a tárlaton. Ezúttal három festménye látható, amelyek az ősszel, az összebújással kapcsolatosak. Ezen, nagyközönség elé tárt művei a legkedvesebbek számára és a legfrissebb alkotásai is egyben.

Radics Noémi első kiállítóként, hat festményével jelent meg a tárlaton. A képek között megtalálható egy őszi táj, egy afrikai nő – ami a művész számára a legkedvesebb és több mint két hét fáradságos munkájába telt, amíg megalkotta –, egy csendélet, továbbá egy félig aktkép is. 2007 óta fest, továbbá minden esztendőben részt vesz Cene gál István festőtáborában.
Mind a két alkotónak szenvedélye ezen művészet, amelyet már gyermekkoruk óta folytatnak.

(Forrás: www.nool.hu)

Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ