Nógrád Megyei Civil Információs Centrum

Humoros előadásokkal tartottak bűn- és balesetmegelőzési programot

október 22nd, 2018

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság szervezésében óvodába és idősek otthonába látogatott el Ayala.

humoros előadásokkal

A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány és az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság programja keretében a Salgótarjáni Rendőrkapitányság szakembere és Ayala tartott bűn- és balesetmegelőzési előadást a gyermekeknek és az időseknek Salgótarjánban.

A „Két kéz két láb két keréken” elnevezésű országos program egyik célja a gyermekek figyelmének felhívása a mozgás örömére és jótékony hatására. Már kicsi gyermekkorban játékos eszközökkel el kell kezdeni az egészséges életmódra, a kultúrált és balesetmentes közlekedésre nevelést. A program keretében a Baglyasi Tagóvodába látogattak el a rendőrök a napokban, ahol Vojtkovszki Attila rendőr főtörzszászlós a kicsiknek a gyalogos és kerékpárral történő közlekedés szabályairól beszélt, valamint játékos formában ismertette egyes közúti jelzőtáblák, jelzőlámpák jelentését.

Ezt követően a rendőr a Salgótarjáni Baglyaskő Idősek Otthonában hívta fel a résztvevők figyelmét azokra az előzetes óvintézkedésekre, amelyeket saját biztonságuk érdekében megtehetnek azért, hogy ne váljanak bűncselekmények áldozataivá. Ismertette a főtörzszászlós a szépkorúaknak a közlekedési szabályokon kívül a láthatóság és a passzív biztonsági rendszerek használatának fontosságát is.

A foglalkozások résztvevői „Ayala”, azaz Illés István rendőr alezredes könnyed hangvételű, humoros előadását is meghallgathatták, aki további hasznos bűn- és balesetmegelőzési tanácsokkal is szolgált.

(Forrás: www.nool.hu)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Nógrád Megyei Civil Információs Centrum