Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Boltot nyitnának a Hősök terén? - Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Boltot nyitnának a Hősök terén?

november 16th, 2016

boltot-nyitnanak

Évente mintegy 200 ezer ember fordul meg a Mikulásgyár területén. Őket szeretnénk segíteni egy speciális bolt megnyitásával.

Itt csak olyan alapvető élelmiszereket lehetne venni, amelyekre szükségük van a rászorulóknak. Ezeket azonnal ki is szállítanánk oda, ahol szükség van rá. Sajnos azonban a terv egyelőre csak terv, mert az elmúlt 11 év óta először alakult ki az a helyzet, amelyben az FMCG (hiper – és szupermarketek, élelmiszergyártók stb.) szektorából egyetlen támogatója sincs a Mikulásgyárnak. A partnereket még az utolsó pillanatban is keresik – mondta Zsolnai Endre, szervező.

A Mikulásgyárban más újdonság azért már biztos, hogy lesz. Az Őrangyalok Ligájával közösen már nem csak élelmiszereket adományoznak, hanem élményeket is. Sok gyerek nem volt például színházban, cirkuszban stb. A liga támogatásával most ilyen kívánságokat is teljesítenek.

A Mikulásgyárban idén beszélgetni is lehet! A Köszi, jól vagyok! program keretében mentálhigiénés beszélgetéseken is részt vehetnek a rászorulók. Itt lehetőséget szeretnének biztosítani ahhoz, hogy egy-egy találkozó alkalmával bárki lelki segítséget tudjon kérni. A 15 perces, ingyenes beszélgetések hozzásegíthetik az ide érkezőket ahhoz, hogy elinduljanak abba az irányba, amely az Egészségügyi Világszervezet (WHO), által is megfogalmazott ‚jól létet’ jelenti – tette hozzá Kardos Andrea, mentálhigiénés szakember. A beszélgetésekre az info@koszijolvagyok.hu oldalon lehet jelentkezni.

Forrás: Mikulásgyár Alapítvány

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ