Nógrád Megyei Civil Információs Centrum

Pályázatírás alapképzés Budapesten - Nógrád Megyei Civil Információs Centrum

Pályázatírás alapképzés Budapesten

május 31st, 2018

A képzés fő célja: a pályázatírási technika és a pályázáshoz szükséges alapszintű ismeretek elsajátítása, a pályázati rendszerek használata a gyakorlatban, a fogalmak értelmezése, a pályázatírás formai és tartalmi követelményeinek való megfelelés, a költségvetés megtervezése és az elszámolások elkészítése.

pályázatírás01

Kiknek ajánljuk ezt a képzést?

A civil szervezetek azon képviselőinek, munkatársainak, akik AKTÍVAN részt vesznek a civil szervezet életében felmerülő pályázatok írásában, menedzselésében. Azok számára építettük fel ezt a képzést, akik most ismerkednek a civil pályázatokkal, vagy akik valamilyen okból gyakran elvéreznek egy-egy pályázaton.

Miről lesz szó a képzésen?

A képzésen szó esik a civil pályázati rendszerekről, bemutatjuk a magyar civil szektor számára elérhető pályázati lehetőségeket, különös figyelemmel a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) Kollégiumainak pályázataira. Kitekintünk ezen felül az önkormányzatok által kiírt képzésekre és érintőlegesen az Európai Unió 2014-2020 közötti időszakában várható civil pályázati témákra is. Alaposan körüljárjuk egy pályázat benyújtásának körülményeit, a formai és tartalmi buktatókat, foglalkozunk a költségvetés tervezésével és nyomon követésével, valamint tippeket adunk a megvalósítás során felmerülő helyzetek helyes kezelésére. Szó lesz a támogatókkal való kommunikációról, a pályázat dokumentálásáról, valamint érintőlegesen a pályázatok elszámolásáról. Konkrét példákon keresztül végigmegyünk a pályázatírási folyamaton, segítséget adva az egyes szöveges leírások helyes megfogalmazásához is.

Segítséget adunk a „pályázati útmutatókban” való eligazodáshoz, a lényegi részek megtalálásához, valamint a közvetlen dokumentumok (felhívás, útmutató, mellékletek, támogatási szerződés, beszámoló segédlet) együttes értelmezéséhez. Kitérünk az információszerzés lehetőségeire, a GYIK-ek jelentőségére, a kommunikációs platformok alkalmazási lehetőségeire és az ezekkel kapcsolatos személyes tapasztalatokra. A képzés során számos jó tanácsot, gyakorlati tippet adunk ahhoz, hogy a pályázatírók növelhessék pályázati esélyeiket.

Mivel nem foglalkozunk a képzésen?

Nem foglalkozunk a képzésen komplex Európai Uniós pályázatokkal, azok sajátos mellékleteivel. Nem lesz szó az elnyert pályázati projekt menedzseléséről, megvalósításáról. Nem része a képzésnek a pályázati beszámolók elkészítése, a helyszíni ellenőrzésekre való felkészülés.

Esemény időpontja: 2018. június 09. 8:30–16:30

Helyszín: Budapesti CIC székhelye, B épület, alagsori iskolai előadó (1037 Budapest, Hidegkuti N. u. 8-10.)

Bővebben: szazadveg.hu

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Nógrád Megyei Civil Információs Centrum