Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Megjelentek a Norvég Alap új támogatási ciklusának első pályázati felhívásai - Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Megjelentek a Norvég Alap új támogatási ciklusának első pályázati felhívásai

július 18th, 2013

Megjelentek a Norvég Alap új támogatási ciklusának első pályázati felhívásai, a Zöld ipari innováció, valamint a Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködés programok keretében.

A Zöld ipari innováció program célja a zöld vállalkozások versenyképességének erősítése, meglévő iparágak zöldebbé tétele, a zöld innovációk elterjesztése. A program központi pályázati felhívásában a „Hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése (1. alprogram)” illetve a „Környezetbarát termelési technológiák fokozottabb használata (2. alprogram)” célokra rendelkezésre álló teljes keretösszeg 24.270.000 €, melyből az 1. alprogramra 16.970.000 €, a 2. alprogramra 7.300.000 € került meghirdetésre.

A Zöld ipari innováció pályázat elkészítéséhez kapcsolódóan norvég partnerrel történő kapcsolatfelvétel és háttértanulmányok közös készítésének támogatása érdekében meghirdetett „Kétoldalú kapcsolatok elősegítése érdekében a kapcsolatfelvétel támogatása” c. pályázatra 210.000 € áll rendelkezésre.

A Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködés program célja a helyi önkormányzatok által nyújtott közszolgáltatások minőségének javítása, illetve a helyi gazdaságfejlesztés előmozdítása norvég partnerekkel való együttműködésen keresztül. A pályázati felhívás keretösszege 6.830.000 €. A támogatásra kizárólag magyarországi önkormányzatok nyújthatnak be pályázatot, legalább egy norvég és egy magyar partnerrel együttműködésben. A pályázatokat angol nyelven szükséges elkészíteni.

A pályázatok benyújtása elektronikus űrlap kitöltésével történik, amely a https://nora.norvegalap.hu felületen regisztrálva, az „Aktuális pályázati kiírások” menüpontra kattintva érhető el.

A pályázatok benyújtásának határideje 2013. szeptember 30., kivéve a „Kétoldalú kapcsolatok elősegítése érdekében a kapcsolatfelvétel támogatása” c. pályázatot, melyre a keret kimerüléséig folyamatosan, de legkésőbb 2013. szeptember 10-én (kedden) 24.00 óráig lehet pályázatot benyújtani.

További részletes információ a fenti programokról és a pályázati felhívásokról az EGT Norvég Alapok hivatalos honlapján találhatók: norvegalap.hu.

(Forrás: www.nfu.hu)

Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ