Nógrád Megyei Civil Információs Centrum

Autizmus-specifikus nevelés és oktatás támogatása VI. - Nógrád Megyei Civil Információs Centrum

Autizmus-specifikus nevelés és oktatás támogatása VI.

november 25th, 2016

Határidő: 2016. november 28.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet „Autizmus-specifikus nevelés és oktatás támogatása VI.” címmel

A pályázat célja, célcsoportja

A pályázat célja a minőségi, autizmus-specifikus nevelés, oktatás feltételeinek megteremtése az integráló köznevelési intézményekben.

A pályázat célcsoportját a köznevelés azon nevelési-oktatási intézményei alkotják, melyek részt vesznek autista gyermekek, tanulók integrált – nem sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tanulókkal együtt történő – nevelésében és/vagy nevelésében, oktatásában.

Támogatott projektek

A pályázati programban támogatható tevékenységek: mentorálás, autizmus-specifikus képzés, beszerzések (berendezés, eszköz, szakirodalom), disszemináció. Az elszámolható költségek: mentor díjazása, mentoráltak díjazása, beszerzések, képzésen való részvétel, disszemináció. A mentorálás a pályázati program kötelező eleme.

A program forrása, a támogatás mértéke

A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg: 9 500 000 Ft.

A keret forrása: a 6831-4/2016 iktatószámú, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az FSZK Nonprofit Kft. között létrejött együttműködési megállapodás alapján biztosított támogatás. Egy pályázó által igényelhető támogatási összeg: a projektbe bevont autista gyermekenként, tanulónként maximum 400 000 Ft.

A maximálisan igényelhető támogatási összeg: 1.200.000 Ft

Önrész vállalása nem szükséges.

Forrás, bővebben: fszk.hu

(Forrás: www.nonprofit.hu)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Nógrád Megyei Civil Információs Centrum