Nógrád Megyei Civil Információs Centrum

A Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium nyílt pályázati felhívása

július 29th, 2016

A Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium nyílt pályázatot hirdet a Cseh Tamás Program könnyűzenei klubtámogató alprogram keretén belül könnyűzenei produkciók befogadására alkalmas, az év nagyobb részében folyamatosan működő fővároson kívüli helyszínek (klubok, művelődési intézmények stb.) számára.

Pályázati cél: Fővároson kívüli könnyűzenei koncerthelyszíneken (klubok, művelődési intézmények stb.) rendszeres élőzenei koncertprogram megvalósítása.

A támogatás célja, hogy a fővároson kívül minden megyében legalább egy olyan könnyűzenei koncerthelyszín tartósan működjön, ahol az élőzenei koncertet vállaló előadók rendszeresen felléphetnek.

Támogatott pályázat megvalósítása során az alábbi céloknak kell megvalósulniuk:

 • havonta legalább egy, a megvalósítási időszak során minimum nyolc különböző, nem a klub működési megyéjével azonos megyei illetőségű, minden könnyűzenei műfajba besorolható együttes felléptetése a megvalósítási időszak során,
 • művészi értékkel bíró, élőzenei koncertek megvalósítása (Az élőzenei kitétel egyaránt érvényes az együttes/szólista/énekes produkciójára és a kíséretre is. A Kollégium ugyanakkor méltányolható szakmai indokokra tekintettel elfogadhat elektronikus zenei támogatást. A felvett alapra történő élő éneket a Kollégium nem tekinti élőzenei produkciónak.),
 • kizárólag belépődíjas koncertek.

Pályázati feltételek: a pályázó az NKA portálján a regisztrációt megtette.

Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.

Támogatás forrása: a Magyarország 2016. évi központi költségvetéséről szóló 2015. évi C. törvény LXVII. Nemzeti Kulturális Alap fejezet.

A keretösszeg fedezetét az üres adathordozók után befizetésre kerülő jogdíjak összege biztosítja.

Felhívjuk pályázóink figyelmét:

 • A program megvalósítási időszaka során a pályázó havonta legalább egy, a megvalósítási időszak során minimum nyolc különböző együttes önálló koncertjét köteles megrendezni.
 • Az elbírálásnál előnyt jelent a rendelkezésre álló maximum összegből minél több élőzenei koncert megvalósítása.
 • A pályázó programjában résztvevő meghívott együttesek, előadók kizárólag a klub működésének helyszínétől eltérő megyéből érkezhetnek.
 • A Kollégium kizárólag művészi értékkel bíró élőzenei koncertek megvalósítását támogatja.
  Az élőzenei kitétel egyaránt érvényes az együttes/szólista/énekes produkciójára és a kíséretre is. A Kollégium ugyanakkor méltányolható szakmai indokokra tekintettel elfogadhat elektronikus zenei támogatást. A felvett alapra történő élő éneket a Kollégium nem tekinti élőzenei produkciónak.
 • A Kollégium kizárólag belépődíjas koncertek megvalósítását támogatja.
 • A Kollégium kizárólag vidéken megvalósuló programokat támogat.

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 140.000.000 Ft

Igényelhető támogatás: koncertenként legfeljebb 250.000 Ft, összesen maximum 4.000.000 Ft pályázatonként.

Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%.

Határidő: 2016.08.31.

Bővebb információ: www.nka.hu

(Forrás: www.nka.hu)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Nógrád Megyei Civil Információs Centrum