Nógrád Megyei Civil Információs Centrum

Meghívó humánerőforrás menedzsment tréningre - Nógrád Megyei Civil Információs Centrum

Meghívó humánerőforrás menedzsment tréningre

október 10th, 2016

A képzés célja, hogy a résztvevők megértsék: az emberi erőforrás-menedzsment azon funkciók kölcsönösen egymásra épülő együttese, amelyek az emberi erőforrás hatékony felhasználását segítik elő az egyéni és a szervezeti célok egyidejű figyelembevételével.

meghivo-humaneroforras

Célunk továbbá, hogy a képzés felkészítse a nonprofit szektor vezetőit, munkatársait HR stratégia készítésére és annak szervezeti bevezetésére. Az interaktív, gyakorlatorientált képzéssorozat 80 órás, 5 alkalmas tréning formájában valósul meg.

A képzésbe bevont előadók és trénerek civil HR tapasztalatokkal rendelkező szakemberek:

  • Rettegi Zsolt, felnőttképzési szakértő, humántanácsadó
  • Jusztin István, Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért trénere

A képzés tematikája és időpontjai:

  • 2016. október 21-22. Szervezeti kultúra, a HR szerepe a civil szervezetben

(mi a HR, fogalomtisztázás, fogalmak bevezetése; a HR jelentősége-szemléletformálás; civil HR sajátosságai; alapvetések, HR stratégiai elemek, szervezeti kultúra, szervezeti belső kommunikáció)

  • 2016. november 18-19. Stratégiai humánerőforrás menedzsment (HEM)

(HR terv készítése, munkakör tervezése, személyzetbiztosítás, személyzetfejlesztés, teljesítményértékelés, munkaügyi kapcsolatok, HEM informatikai és elszámolási rendszer)

  • 2016. december 9-10. Civil vezetés, civil HR struktúra

(önismeret, a vezető szerepei, a vezetői munka rendszerezése, a vezetés megoszlása, a helyzetfüggő vezetés, vezető és munkatársak kapcsolata a szervezetben, humánügyi probléma-kezelés)

  • 2017. január 13-14. Önkéntes-menedzsment, atipikus foglalkoztatási formák

(alkalmazott és önkéntes státusz összehasonlítása, önkéntes a szervezetben, az önkéntesek kezelése, önkéntesek menedzselésének lépései, atipikus foglalkoztatási formák bemutatása)

  • 2017. február 10-11. Munkatársak munkahelyi motivációja, szocializációja, problémáinak megoldása (szociális ellátás, értékelés, javadalmazás, motiválás, egészségvédelem, munkavédelem, biztonság, stressz és kiégés – fogalomtisztázás, a kiégés folyamata, a személyiség, mint rizikófaktor, a burnout szindróma terápiája)

A képzés elvégzésével a résztvevő képessé válik egy szervezet HR tervének összeállítására, képes a megfelelő atipikus foglalkoztatási formákat kiválasztani a szervezete számára, tudja, hogyan lehet önkéntesekkel dolgozni, valamint képes felismerni a stressz, kiégés jeleit és képes azt kezelni.

A jelentkezéseket a kepzes@kife.hu címre várjuk az itt letölthető jelentkezési lapon: http://kife.hu/images/hr_palyazat/hr_trening_jelentkezesi_lap.doc

Jelentkezési határidő: 2016. október 13.

A képzés 80 órás, gyakorlatorientált és Budapesten 5 alkalomra lebontva, havi egy hétvégén valósul meg.

További részletek a Humánerőforrás fejlesztés projektről a:

http://www.kife.hu/hu/projekt/civil-szervezetek-humaneroforras-fejlesztese oldalon találhatók.

Forrás: noprofit.hu

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Nógrád Megyei Civil Információs Centrum