Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Kutya is segíthet az Alzheimer kórban szenvedőnek - Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Kutya is segíthet az Alzheimer kórban szenvedőnek

június 26th, 2017

A NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület tavasszal két napos workshopot szervezett segítőkutyák képzésének témájában. A képzés a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával jött létre Csepelen. A projekt zárásaként készítettek egy beszámolót a programról.

A workshop előadója Erik Kersting, német kutyakiképző volt, aki már évek óta különböző típusú segítőkutyák képzésével foglalkozik és komoly tapasztalattal rendelkezik.

Az eseményen főként kutyakiképzők vettek részt, akik tudásukat szerették volna szélesíteni segítőkutyák témában. A workshopon, a hangsúly a vércukorszint jelző és az Alzheimer betegségben szenvedők mellett lévő segítőkutyákon volt. Ezt a két típust itthon még nem nagyon ismerik, ezért Erik sok új információval szolgált.

Bemutatásra került, hogy a vércukor és az Alzheimer kórban szenvedő betegnek milyen tünetei, nehézségei vannak és hogy a kutya hogyan tud ezekben segíteni, milyen feladatokat kell tudnia, mikre kell odafigyelni egy ilyen típusú segítőkutya képzésénél.

A workshop során a jelen lévők is tehettek fel kérdéseket a saját vagy kiképzésük alatt álló kutyák képzéséről, felmerülő problémákról, amikhez Erik minden esetben tudott egy jó ötletet, egy új praktikát javasolni.

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ