Nógrád Megyei Civil Információs Centrum

Ingyenes képzés civileknek Salgótarjánban és Szécsényben – jelentkezési határidő: június 14. - Nógrád Megyei Civil Információs Centrum

Ingyenes képzés civileknek Salgótarjánban és Szécsényben – jelentkezési határidő: június 14.

május 18th, 2013

Az Interregionális Civil Projektfejlesztési Hálózatbővítés projekt célja a szlovák-magyar határ két oldalán működő non-profit szervezetek projekttervezési és végrehajtási kapacitásának növelése. A megvalósítás folyamán a programba bevont szervezetek alkalmazottait, önkénteseit, segítőit, mint magánszemélyeket meghatározott kompetenciaterületen mérik fel és ennek értékelése alapján vonják be a speciális képzési csomag szükségesnek ítélt elemébe. 4 féle képzést (projektmenedzsment, pályázatírás, számítástechnika és angol nyelv) szerveznek. A tanfolyamok a célcsoport számára díjmentesek.

A regisztrációhoz és a tudásszint felméréséhez internetes felület és fórum várja az érdeklődőket, ahol a képzési igény jelzésén túl a résztvevők tapasztalatot cserélhetnek, vagy akár pályázati partnert kereshetnek a nagyobb támogatás esélye érdekében. Azok a non-profit szervezetek, alapítványok, egyesületek, amelyek csatlakozni szeretnének a fejlesztési programhoz, a www.nonprofitforum.eu  címen tájékozódhatnak, regisztrálhatnak, a forrást adó programról pedig részletesen a husk-cbc.eu oldalon olvashatnak.

A fejlesztésre a főpályázó (Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány) és öt partnere a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében 267.715,70 euró uniós forrást nyert el az Európai Regionális Fejlesztési Alapból. A program Nógrád megye mellett Győr-Moson-Sopron, valamint Komárom-Esztergom megyében, illetve Szlovákia határos területein érhető el, és von be közel hatszáz szervezetet.

Nógrád Megyei Civil Információs Centrum