Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Több tízezer rászorulón segít a Béres - Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Több tízezer rászorulón segít a Béres

november 28th, 2018

Idén is jelentős mennyiségű termékadománnyal segíti a rászorulókat a 2018-ban 25 éves fennállását ünneplő Béres Alapítvány. Az immunrendszer fokozott védelmét biztosító gyógyszeradomány – melynek piaci értéke közel 50 millió forint – már karácsonyra eljut a támogatottakhoz.

több tízezer02

Ilyenkor télen, a megfázások főszezonjában a Béres évek hosszú sora óta az immunrendszer védelmét szolgáló gyógyszeradománnyal segíti a rászorulókat. Az elsődleges kedvezményezettek az idős, beteg emberek és a nehéz helyzetben lévő családok. Az idei évben közel 50 millió forint értékű Béres Csepp átadására került sor, melyet Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke nyújtott át a rászorulókat közvetlenül segítő karitatív szervezetek vezetőinek. A Magyar Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt, a Nyugdíjasklubok és Idősek “Életet az éveknek” Országos Szövetsége és a Magyar Református Szeretetszolgálat régi szövetségesei a Béresnek a termékek célba juttatásában.

“A Béres Alapítvány megalakulása óta nagyon fontos küldetésének tekinti az elesettek és a rászorulók támogatását. Gyökereink a Béres Cseppből erednek, tevékenységünk fókuszában az egészség megőrzés, a betegségek megelőzése áll, egyértelmű, hogy a Béres Alapítvány legjelentősebb támogatásait az egészségügy területén nyújtja – mondta Béres Klára elnök. – Azok számára, akikhez most a karitatív szervezetek segítségével eljutnak majd adományaink, a napi megélhetés is gyakran problémát jelent, az egészségvédő készítmények megvásárlására a maguk erejéből képtelenek. Adventhez közeledve még fontosabbnak érezzük a szegények felé való odafordulást, mert köztük van a legtöbb magányos, támasz nélkül élő embertársunk is. Egészség-betegség kérdésében – minden kérdés nélkül – ők a legsérülékenyebbek. Az egészségük védelmét szolgáló immunerősítő készítmény a feléjük irányuló figyelemmel, gondoskodással együtt, mind testi, mind lelki jobbulásukat támogatja. Ezért jelenthet számukra különösen sokat karácsonyi ajándékunk.”

A Béres Alapítványról

A másokra való odafigyelés, a segítő szándék id. dr. Béres József erkölcsi örökségeként hozzátartozik a Béres működéséhez. A karitatív munkát 1993 óta a Béres Alapítvány a Teljes Életért koordinálja. A Béres Alapítvány 2018-ban ünnepli fennállásának 25. évfordulóját.

A Béres Alapítvány az elmúlt 25 évben:

– több mint 2600 civil szervezettel került kapcsolatba,

– több mint 2,6 millió Béres Cseppet adományozott a rászorulóknak,

– 11 jótékonysági koncertet rendezett,

– több mint 80 millió forint támogatást nyújtott daganatos betegeket ellátó intézményeknek,

– közel 300 fiatal tanulmányait támogatta,

– több mint 330 kulturális esemény létrejöttéhez járult hozzá,

– több mint 170 kulturális kiadvány megjelenését segítette.

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ