Nógrád Megyei Civil Információs Centrum

Hat civil kezdeményezés nyert a tudásfejlesztés jegyében az InnoMax Díjon

november 6th, 2018

Az Invitech InnoMax Díj kiírásának középpontjában ez alkalommal is a mindennapokat jobbá tévő, a közösség érdekeit is szolgáló innováció elősegítése állt. A Magyar Adományozói Fórum szakmai támogatásával szervezett nonprofit kategória nyertesei mind az informatikát hívták segítségül, ahhoz, hogy kisebb- nagyobb csoportok meg nem oldott problémáira új válaszokat találjanak. A hat izgalmas kezdeményezés között a hátrányos helyzetű gyermekek számára szervezett készségfejlesztő program ugyanúgy megtalálható, mint ahogy a környezetünkben szükséges zöldfelület méretét meghatározó alkalmazás.

A 2009-ben alapított díjra két kategóriában – Business és Nonprofit – lehetett nevezni. Ezúttal is több mint száz nevezés érkezett. A cég, a szakmai támogatáson felül, pályázatonként 500 ezer és 2 millió forint közötti összeggel jutalmazta a nyerteseket.

Az idén is a Magyar Adományozói Fórum szakmai támogatásával szervezett Nonprofit kategória izgalmas feladatot adott a zsűrinek, és rendhagyó módon hat szervezet is díjazott lett magas színvonalú anyagával:

– A Járókelő Közhasznú Egyesület egy digitális térkép tervéhez nyert támogatást, ez a gyalogosok mindennapi életét könnyíti majd meg azzal, hogy bejelölhetőek lesznek rajta például az elkopott felfestések, a közlekedőket akadályozó tereptárgyak, valamint arról is információt nyújt majd, hogy mikorra javítják ki ezeket az illetékes hatóságok.

– A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület egy olyan alkalmazáshoz kap támogatást, amely megmutatja, hogy a környezetünkben elhelyezett növények mennyisége elegendő-e ahhoz, hogy pótolni tudja az általunk elhasznált levegőt, vagy biztosítani tudja-e a megfelelő páratartalmat.

– A Pro Gemmo Alapítvány egy digitális munkafüzettel pályázott. Ennek segítségével mindenki praktikus ötleteket kaphat ahhoz, hogy környezettudatosabban éljen a mindennapokban és minél öko-barátabbá tehesse otthonát.

– Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány egy digitális információs csomagon dolgozik, amelynek segítségével akadálymentessé válhat a természettudományos tantárgyak oktatása.

A szintén díjazott Gondolkodás Öröme Alapítvány olyan táborokat kíván szervezni, amelyeken a matematikában tehetséges diákok az informatika segítségével tudják fejleszteni problémamegoldó képességüket.

– A Szociális Innováció Alapítvány pedig különdíjként, technikai eszközöket kap annak érdekében, hogy megvalósíthassa a pályázatában szereplő Skype-kuckó tervét, amellyel a hátrányos helyzetű gyermekek számára szervezett készségfejlesztő foglalkozásokon távolról is be tudnak majd jelentkezni az önkéntes oktatók.

A Magyar Adományozói Fórum 2016 óta szakmai partnere az Invitechnek a pályázat koordinációjában. Stratégiai partnerként, a program előkészítési fázisától, a lebonyolításon és a civil szervezetekkel történő kapcsolattartáson, elszámolások véglegesítésén át egészen a megvalósított projekt hatásának méréséig követi nyomon a folyamatot. Egyedülálló és hiánypótló szerepet tölt be e tevékenységével a nagyvállalati szektor felé.

(Forrás: www.donorsforum.hu)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Nógrád Megyei Civil Információs Centrum