Nógrád Megyei Civil Információs Centrum

Ember Mária-díjat alapítottak

január 26th, 2017

A Raoul Wallenberg Egyesület Ember Mária-díjat alapított, adózva Ember Mária író, újságíró, műkritikus, műfordító és történész emlékének. Az egyesület olyan emberek tevékenységét kívánja elismerni, akik munkásságukkal kiemelkedően mutatták be a magyar-zsidó együttélés történetét.

A Raoul Wallenberg Egyesület Ember Mária-díjat alapított, adózva Ember Mária író, újságíró, műkritikus, műfordító és történész emlékének. Az egyesület olyan emberek tevékenységét kívánja elismerni, akik munkásságukkal kiemelkedően mutatták be a magyar-zsidó együttélés történetét, a soá tragikus eseményeit a magyar történelem és kultúra részeként jelenítették meg.

“Ennek a könyvnek a tárgya nem “a” zsidó sors. Amit ez a könyv elbeszél, az a magyar történelem” – ezt írta kézírással Ember Mária a holokausztról szóló megrázó művének, a Hajtűkanyar című könyvnek a belső oldalára.

A díjat először 2017 áprilisában, az írónő születésnapján ünnepélyes keretek közt adja át az egyesület. A bíráló bizottság tagjai többek közt Bálint András színművész, Szilágyi Ákos esztéta és Vajda Júlia szociálpszichológus. A díjra érdemes személyekre ajánlást tehetnek magánszemélyek, szervezetek és testületek is.

További részletek az ajánlásról a Raoul Wallenberg Egyesület honlapján olvashatók: http://www.wallenbergegyesulet.hu/

Forrás: Raoul Wallenberg Egyesület

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Nógrád Megyei Civil Információs Centrum